De Airmizer, Customized for Industry.

Transportschroeven, mixers, mengers, drogers, pulper-bakken, roerwerken, wals- en papierrollen, ventilatoren, doseersluizen, etc. Allemaal equipment waarbij de as-afdichtingen niet alleen onder invloed staan van radiale- en axiale krachten waardoor lekkages kunnen ontstaan, maar ook onder invloed staan van hoek-verdraaiingen. Hoek-verdraaiingen welke ontstaan door  bijvoorbeeld de positie van de lageringen en onder invloed van het product. 
Toepassingen waarbij de contactloze en energie-besparende productafdichting van Inpro Seal, de“Airmizer”, oplossingen biedt bij het verhelpen van lekkages, het verhogen van het rendement van het equipment en het terugbrengen van onderhoudskosten. Een goed voorbeeld waarbij de Airmizer met succes is toegepast, is een dubbel-assige menger. Lagerblokken die circa 7 meter uit elkaar staan, een toerental van ongeveer 200 rpm en een brinta-pap-achtig product waren jarenlang de oorzaak dat de toegepaste afdichting keer op keer faalde en lekkages veroorzaakte. De lekkages beïnvloedden het productieproces, verhoogden de onderhoudskosten en werden ook voor mens en milieu een issue. Op basis van de actuele parameters en maatvoeringen, eisen van de klant en de mogelijkheden die de positie van de afdichting bood, werd er een Split Design, foodgrade Airmizer ge-engineerd en toegepast.
Het Split Design maakte het mogelijk om de Airmizer zonder verdere demontage van de menger tijdens een stop te monteren. Inmiddels zijn ook de assen van een tweede menger, vanwege het eerste succes bij de eerste menger, van Airmizers voorzien.
Wilt u meer weten over de airmizer, of over andere speciale mechanical seals? Tijdens de Themadag op 14 maart in Zevenhuizen zijn er meerdere presentaties over deze producten! Kijk hier voor het complete programma en schrijf u in!
Voor meer informatie over het programma van InproSeals verwijzen wij u naar de website van Improved Services.
Of bekijk een aantal interessante filmpjes.

Vos | Gekas & Boot en Facta gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder één naam: Facta.

Een interessante krachtenbundeling van vakmanschap en kennis van alle types rotating equipment. Door onze samenvoeging kunnen wij nog sneller en wendbaarder acteren op complexe en acute vraagstukken. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website waarin alle disciplines van beide bedrijven worden gebundeld. Tot die tijd blijft deze website online.