Over ons

Vos | Gekas & Boot is in 2012 ontstaan uit Gekas & Boot en Vos Rotating. Gekas & Boot stond al jaren bekend als specialist op het gebied van elektromotoren, motorreductoren en tandwielkasten. Vos Rotating was een toonaangevende speler voor elektromotoren, pompen, gas- en stoomturbines en overige rotating equipment.
De kennis en ervaring van beide bedrijven is gebundeld in Vos | Gekas & Boot. Met een breed portfolio van diensten voor rotating equipment, is Vos | Gekas & Boot in staat om haar klanten optimaal te bedienen. Met kennis over zowel aandrijftechniek alsook pompen kunnen klanten rekenen op één betrouwbare partner voor service, revisie en nieuwlevering. De vestiging in Beverwijk is T0103 gecertificeerd waardoor ook veiligheden door Vos | Gekas & Boot zelfstandig kunnen worden gereviseerd. Werkzaamheden aan ATEX equipment zijn mogelijk door de ATEX gecertificeerde vestiging in Zevenhuizen.
Naast service, reparatie en revisie, vormen advies en engineering wezenlijke onderdelen voor een optimale dienstverlening. Hiervoor heeft Vos | Gekas & Boot een Condition Based Maintenance [CBM] team klaar staan. Dit team kan klanten bijstaan om hun CBM strategie te realiseren of de staat van rotating equipment te bepalen. Aanvullend is het voor zowel pompen als aandrijvingen mogelijk om de equipment aan te passen. De engineers van Vos | Gekas & Boot ontwerpen passende oplossingen voor iedere situatie.
Vos | Gekas & Boot staat garant voor kwalitatief hoogwaardige producten en diensten enerzijds en een hoge mate van milieuzorg en sustainability anderzijds. Een ISO 9001 gekwalificeerd kwaliteitsmanagementsysteem wordt toegepast om kwaliteit van producten, diensten en processen te borgen. Om negatieve gevolgen voor het milieu te voorkomen, wordt een milieumanagementsysteem toegepast om milieuaspecten te beheersen, milieuprestaties te monitoren en te verbeteren, op milieuvriendelijke wijze te werken en continu te verbeteren op het gebied van milieuprestaties, milieurisico’s en milieueffecten. Op deze wijze geeft Vos | Gekas & Boot invulling aan verplichtingen en verantwoordelijkheden op het gebied van milieueffecten en risico's.

Vos | Gekas & Boot en Facta gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder één naam: Facta.

Een interessante krachtenbundeling van vakmanschap en kennis van alle types rotating equipment. Door onze samenvoeging kunnen wij nog sneller en wendbaarder acteren op complexe en acute vraagstukken. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website waarin alle disciplines van beide bedrijven worden gebundeld. Tot die tijd blijft deze website online.