Grundfos pomp bijna 40 jaar (!) trouwe dienst

Vervangen Grundfos CP8-20

Onlangs benaderde Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen Kaasspecialiteiten ons met de vraag of  een oude Grundfos CP 8-20 pomp nog te reviseren was. Na inspectie moesten we concluderen dat dit niet het geval was en daarom hebben we een vervangende pomp aangevraagd bij Grundfos. Grundfos was erg verrast; het bleek namelijk dat deze CP8-20 pomp al bijna 40 (!) jaar in het bedrijf stond. Dat Grundfos pompen betrouwbare pompen zijn met een lange levensduur is wel bekend; maar een meertraps centrifugaal pomp die bijna 40 jaar trouwe dienst heeft bewezen, verdient toch wel speciale aandacht.

Stukje geschiedenis

In 1980 is de Grundfos CP 8-20 aangekocht door een coöperatie, waarvan later de installatie is overgenomen door de Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen Kaasspecialiteiten. In 2010 werd de pomp verplaatst naar een nieuwe locatie. Ook na het verplaatsen bleef deze pomp doen waar hij voor bedoeld is, namelijk het vullen van de stoomketel ontgassertank met ketelvoedingswater. “De keuze om weer voor een Grundfos pomp te gaan is vanzelfsprekend” aldus Edward Schepers, Chef Technische Dienst bij de zuivelfabriek. “Grundfos pompen zijn betrouwbaar en dat is belangrijk voor de continuïteit van ons proces.”

Gezamenlijke speerpunten

Dat de combinatie Grundfos en CZ Rouveen logisch is, blijkt wel uit de visie van het bedrijf. CZ Rouveen kiest voor kwaliteit en let daarnaast goed op het energieverbruik. Zo is er dit jaar al geïnvesteerd in ledverlichting en zonnepanelen en is duurzaamheid een belangrijk agendapunt.
Natuurlijk wilde Grundfos graag de 40 jaar oude pomp terugnemen om deze een mooi plekje te geven in het Grundfos museum. Als tegenprestatie aan hebben we in samenwerking met Grundfos een nieuwe CR-pomp aan CZ Rouveen geleverd. Op naar de volgende 40 jaar!

Vos | Gekas & Boot en Facta gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder één naam: Facta.

Een interessante krachtenbundeling van vakmanschap en kennis van alle types rotating equipment. Door onze samenvoeging kunnen wij nog sneller en wendbaarder acteren op complexe en acute vraagstukken. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website waarin alle disciplines van beide bedrijven worden gebundeld. Tot die tijd blijft deze website online.