Asfaltproductie

De Uitdaging

De winterperiode is voor asfaltcentrales HET moment om zowel preventief als correctief onderhoud uit te voeren. Gedurende het seizoen is hier nauwelijks tijd voor omdat er dagelijks tonnen asfalt moeten worden geproduceerd voor de vele infra-projecten in ons land.
Vos | Gekas & Boot werd benaderd door een asfaltcentrale in het zuiden van het land om preventief aandrijvingen van de witte en zwarte trommel te reviseren. De elektromotor van de menger moest ook nagekeken worden. Belangrijk was dat we dit binnen een tijdsbestek van enkele weken turn-key moesten uitvoeren.

Werkzaamheden

We zijn begonnen met de demontage van acht opsteekmotorreductoren, een 75 kW mengermotor en een 200 kW elektromotor van de afzuiginstallatie. Om deze equipment te demonteren, was een hijskraan noodzakelijk omdat een groot deel van de werkzaamheden op hoogte moest worden uitgevoerd.
Uitdaging hierbij was om de opsteekmotorreductoren op een correcte wijze van de assen af te persen. Vanwege de buitenopstelling en bijbehorende (wisselende) weersomstandigheden is dit geen eenvoudige klus omdat de equipment dan in de regel al jaren onder ongunstige omstandigheden heeft gedraaid.
Na aankomst van alle equipment in onze werkplaats in Nederweert, werden ze één voor één gedemonteerd, geïnspecteerd, en grondig gereviseerd. Tijdens dit proces hebben we de status van iedere aandrijving vooraf besproken met de klant. Ook alle benodigde werkzaamheden en reparaties zijn samen doorgenomen. We hebben alle equipment binnen enkele weken gereviseerd. De elektromotoren werden tevens voorzien van nieuwe V-snaarschijven en later bij montage, nieuwe V-snaren.
De montage van de verschillende aandrijvingen op de asfaltcentrale werd opnieuw vlot uitgevoerd door onze monteurs met ondersteuning van de hijskraan. Het is ons gelukt alle aandrijvingen binnen 1 dag te monteren.

Het Resultaat

Mede door de inzet en ervaring van onze medewerkers en monteurs van Vos | Gekas & Boot Zuid, was de asfaltcentrale tijdig klaar om opnieuw asfalt te kunnen produceren voor het nieuwe seizoen. Alle gereviseerde equipment loopt als een zonnetje!

Vos | Gekas & Boot en Facta gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder één naam: Facta.

Een interessante krachtenbundeling van vakmanschap en kennis van alle types rotating equipment. Door onze samenvoeging kunnen wij nog sneller en wendbaarder acteren op complexe en acute vraagstukken. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website waarin alle disciplines van beide bedrijven worden gebundeld. Tot die tijd blijft deze website online.