Revisie Hoofdkoelwaterpomp

We hebben voor een klant een hoofdkoelwaterpomp gereviseerd. De pomp wordt gebruikt in een elektriciteitscentrale. De afmetingen van de pomp liegen er niet om, 6.6 meter lang, 2.2 meter breed en een gewicht van 12,5 ton!
Deze opdracht begon met het uitbouwen van de pomp op locatie. Na het uitbouwen, hebben we het transport naar onze werkplaats in Beverwijk verzorgd. Hier is de pomp gedemonteerd. De componenten zijn geïnspecteerd waarbij maatvoeringen en spelingen zijn gemeten. We hebben met de klant onze bevindingen besproken en bepaald welke werkzaamheden nodig zijn om een standtijd van 10 jaar te kunnen realiseren.
Tijdens het revisieproces zijn alle separate delen van de pomp gestraald waarna ze zijn gecoat met een hoogwaardige brakwater bestendige coating. Om de juiste lijnboring te garanderen, was het nodig de pasranden en asdoorvoering te repareren. De waaierschoepen zijn opgelast en bewerkt zodat de speling tussen waaier en waaierhuis weer naar de originele speling kon worden teruggebracht. Op deze wijze is de maximale opbrengst gewaarborgd. We hebben de waaier in onze werkplaats gebalanceerd. De stijgbus van de pomp is vervangen.
Na de werkzaamheden aan de diverse componenten, zijn de gerepareerde componenten geïnspecteerd samen met de klant. Vervolgens hebben we de pomp in onze werkplaats opgebouwd waarna deze naar de energiecentrale is getransporteerd. We hebben de pomp geïnstalleerd en in bedrijf genomen.
Deze opdracht is een mooi voorbeeld van onze full-service dienst voor rotating equipment. Ongeacht de afmetingen, kunnen we het hele revisieproces in beheer nemen.

Vos | Gekas & Boot en Facta gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder één naam: Facta.

Een interessante krachtenbundeling van vakmanschap en kennis van alle types rotating equipment. Door onze samenvoeging kunnen wij nog sneller en wendbaarder acteren op complexe en acute vraagstukken. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website waarin alle disciplines van beide bedrijven worden gebundeld. Tot die tijd blijft deze website online.