GDF Suez

Revisie Stork Hoofdkoelwaterpomp BPV180-IV-220

Door onze uitgebreide expertise op het gebied van het reviseren van hoofdkoelwaterpompen, kregen wij een service-aanvraag van GDF Suez Energie Nederland (Electrabel Nijmegen - Gelderland-centrale). Het betrof het reviseren van een Stork BPV180-IV-220. De lengte van deze pomp is 15 meter en hij heeft een gewicht van 27 ton. De scope bestond uit:

  • Demontage pomp & elektromotor;
  • Revisie, inclusief machinale bewerkingen;
  • Levering materiaal;
  • Montage & inbouw.

Vos Gekas & Boot heeft hiervoor een offerte uitgebracht, en op basis van prijs & kwaliteit hebben we opdracht gekregen om de revisie uit te voeren.

Uitgevoerde werkzaamheden

Nadat we de pomp hebben uitgebouwd, is de hoofdkoelwaterpomp met speciaal transport vervoerd naar onze werkplaats in Appingedam. In de werkplaats is de pomp geheel gedemonteerd en aansluitend zijn de volgende machinale bewerkingen uitgevoerd:

  • Bewerken van as- en lagerbussen;
  • De lagerboring in het persdeksel is vanwege zware schade vernieuwd;
  • De schade aan de pompwaaier is hersteld d.m.v. oplassen en bewerken.

Na het uitvoeren van bovenstaande werkzaamheden is de pomp samengebouwd, gecoat en vervolgens ingebouwd op locatie. Na inbouw zijn de pomp, tandwielkast en elektromotor uitgelijnd.

Totale doorlooptijd: 3 weken!

De totale doorlooptijd tussen uitbouw en inbouw bedroeg slechts 3 weken! Na afronding van de bovengenoemde werkzaamheden is een uitgebreide fotorapportage uitgebracht aan GDF Suez . GDF Suez heeft ons laten weten uitermate tevreden te zijn over de uitgevoerde werkzaamheden.

Vos | Gekas & Boot en Facta gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder één naam: Facta.

Een interessante krachtenbundeling van vakmanschap en kennis van alle types rotating equipment. Door onze samenvoeging kunnen wij nog sneller en wendbaarder acteren op complexe en acute vraagstukken. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website waarin alle disciplines van beide bedrijven worden gebundeld. Tot die tijd blijft deze website online.