Offshore

Revisie firefight installaties

Voor een aantal productieplatforms op de Noordzee zijn in het afgelopen jaar door Vos | Gekas & Boot de Firefight pompen gereviseerd en waar nodig, gerepareerd. Zowel de diesel- als de elektrisch gedreven deepwell schachtpompen, en de bijbehorende Amarillo tandwielkasten werden na eerder uitgevoerde inspecties en advies voor onderhoud aangeboden.
Het gegeven dat de installaties fungeren als brandblussers geeft al aan hoe cruciaal een goede werking is. Ook bij het revisieproces zelf ontstaan risico’s. Als we de diesel aangedreven installatie uitbouwen en transporteren naar onze werkplaats, is het booreiland tijdelijk volledig afhankelijk van bluscapaciteit op basis van een elektrische aandrijving.
Tijdens de revisie worden alle delen gestraald, gemeten en beoordeeld. Indien nodig, gebruiken we PMI (Positive Material Identification) technieken om legeringen te onderzoeken. Onderdelen worden gereconditioneerd of wanneer nodig, nieuw aangemaakt. Zo zijn we bijvoorbeeld in staat versleten waaiers of pomphuizen met keramische coating op te bouwen en na te bewerken of we laten, wanneer deze te ver zijn versleten, compleet nieuwe gieten. Het komt voor dat we een installatie deels moeten re-engineeren. In de bestaande installatie worden dan geen standaard materialen gebruikt. Indien wenselijk, re-engineeren wij dat deel van de installatie zodat meer courante materialen en uitvoeringen kunnen worden gebruikt.
Met de betrokken hoofdwerktuigkundigen en de superintendent is bij het verstrekken van de opdracht een strakke planning gemaakt. Vervoer van de containers naar de platforms, het invliegen van onze monteurs voor de- en montage, en korte doorlooptijden voor de revisiewerkzaamheden werden zorgvuldig afgestemd. Daarbij rekening houdend met een uitgebreide test van de pomp en tandwielkast na revisie. In de uitgevoerde duurtesten is vastgesteld dat de originele pompcurves na de herstelwerkzaamheden weer gerealiseerd worden.
Door een optimale en transparante samenwerking en actief mee te denken met onze opdrachtgever, zijn we in staat geweest om binnen de gestelde doorlooptijden en budgets deze projecten te realiseren.

Vos | Gekas & Boot en Facta gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder één naam: Facta.

Een interessante krachtenbundeling van vakmanschap en kennis van alle types rotating equipment. Door onze samenvoeging kunnen wij nog sneller en wendbaarder acteren op complexe en acute vraagstukken. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website waarin alle disciplines van beide bedrijven worden gebundeld. Tot die tijd blijft deze website online.