Revisie Topspindel Tandwielkast

Onze vestiging in Zaandam heeft in het najaar van 2016 een mooi project gerealiseerd voor een staalproducent. Het betrof de revisie van een topspindel tandwielkast welke gebruikt wordt in een hijskraan voor het laden en lossen van schepen. De kraan heeft een hefvermogen van 60 ton. De revisie was vooraf gepland omdat slijtage was geconstateerd op de spindel en bronzen moer. Deze revisie is door ons eerder uitgevoerd op een vergelijkbare kraan.
Het project is turn-key opgepakt. Het uitbouwen, vervoeren, reviseren en inbouwen is door ons uitgevoerd. De tandwielkast is voorzien van een nieuwe spindel en moer. Vanzelfsprekend zijn alle lagers en afdichtingen vernieuwd. Tevens is de tandwielkast gestraald en voorzien van een zeewaardige coating.
Het project had een looptijd van 5 weken en de kraan functioneert weer als nieuw.

Vos | Gekas & Boot en Facta gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder één naam: Facta.

Een interessante krachtenbundeling van vakmanschap en kennis van alle types rotating equipment. Door onze samenvoeging kunnen wij nog sneller en wendbaarder acteren op complexe en acute vraagstukken. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website waarin alle disciplines van beide bedrijven worden gebundeld. Tot die tijd blijft deze website online.