Tata Steel

Ketelvoedingpomp Sterling MSH 10009

Tata Steel heeft diverse ketelvoedingpompen, waaronder een Sterling MSH 10009 in de “Oxystaalfabriek”. Deze pomp stond niet in continu bedrijf, maar in start-stop bedrijf hetgeen voor problemen zorgde. Het in- en uitbedrijf nemen van een pomp is namelijk het meest kritische moment tijdens het functioneren. Hierdoor ontstond er veel schade op slijtring- en tussenlagerposities en dit resulteerde zelfs in vastlopen bij opstart.

Composietmateriaal

Op basis van onze ervaring konden wij Tata Steel adviseren om composietmateriaal toe te passen in deze ketelvoedingpomp. Door de uitstekende lagereigenschappen van het toegepaste composiet TMCW70, draait de pomp probleemloos.

Uitgevoerde werkzaamheden en modificaties

– Uitbouw, demontage en inspectie van de ketelvoedingpomp;
– Vervangen van de slijtringen op de waaier door composiet TMCW70;
– Schoonslijpen van de slijtringposities in de huisdelen;
– Vervangen van het tussenlagerdeel van de waaier door composiet TMCW70;
– Verbussen van de tussenlagerposities in de huisdelen met Chroomstaal;
– Dynamisch balanceren van de waaiers en het complete rotorpakket;
– Montage, afpersen en inbouwen van de ketelvoedingpomp.

Vos | Gekas & Boot en Facta gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder één naam: Facta.

Een interessante krachtenbundeling van vakmanschap en kennis van alle types rotating equipment. Door onze samenvoeging kunnen wij nog sneller en wendbaarder acteren op complexe en acute vraagstukken. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website waarin alle disciplines van beide bedrijven worden gebundeld. Tot die tijd blijft deze website online.