Engineering

Engineering start daar waar reparatie/revisie en OEM standaardoplossingen niet meer voldoen. U stelt aanvullende eisen. Het is aan ons een passende oplossing te bedenken.
Voor tandwielkasten kunnen aanvullende eisen te maken hebben met het verwerken van meer koppel of hogere toerentallen. Ook kan het zijn dat u een bepaald type tandwielkast wilt wijzigen in een ander type of uw installaties wilt versimpelen door het aantal tandwielkasten te verminderen. Wij bekijken de huidige installatie en uw eisen. Op basis daarvan komen we met een passend voorstel en implementatieplan. Daar waar OEM oplossingen en componenten niet inzetbaar zijn, ontwerpen we zelf tandwielkasten en componenten.
Bij pompen kan de wens ontstaan om de materiaalsoort of efficiëntie van de pomp te verbeteren. In beide gevallen kunt u op ons rekenen. We beschikken over een uitgebreide database en kennis over materialen waardoor we altijd de juiste equipment kunnen selecteren. Voor het verbeteren van de efficiëntie berekenen we met flow, drukopbrengst, pomprendement en motorrendement welke combinatie van elektromotor en pomp tot een optimale rendementscurve leidt voor uw toepassing.
Een voordeel voor u is dat onze engineers voor elke pomp of aandrijving, ongeacht merk of type, deze werkzaamheden kunnen uitvoeren. En dit ook nog eens op zeer korte termijn. Met een accurate planning kunnen wij dit zelfs tijdens een van uw productiestops realiseren. Hierbij kunnen wij het complete ontwerp-, oplever- en installatieproces voor u beheren. Door onze contacten met diverse gieterijen en machinefabrieken in Europa, weten wij altijd de juiste onderdelen voor uw toepassing te selecteren.

Vos | Gekas & Boot en Facta gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder één naam: Facta.

Een interessante krachtenbundeling van vakmanschap en kennis van alle types rotating equipment. Door onze samenvoeging kunnen wij nog sneller en wendbaarder acteren op complexe en acute vraagstukken. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website waarin alle disciplines van beide bedrijven worden gebundeld. Tot die tijd blijft deze website online.