Mechanical seals

Vos | Gekas & Boot heeft een speciale afdeling die zich enkel bezighoudt met het verkopen en reviseren van mechanical seals. Reviseren, verbeteren of tóch vernieuwen? Dat is DÉ vraag waar onze specialisten zich dagelijks mee bezig houden.

Reparatie & Revisie

Veelal komt een mechanical seal op onze afdeling terecht, nadat er lekkage wordt geconstateerd. De eerste stap bestaat uit het demonteren en inspecteren van het seal, daarna volgt het grondig reinigen. Tijdens de inspectie worden bevindingen genoteerd en in een uitgebreide rapportage vastgelegd. Verschillende vragen komen hier aan bod. Waar bestaat de schade uit? Wat is een mogelijke oorzaak? Is dit in de toekomst te voorkomen? In alle gevallen zorgen onze ervaren specialisten voor een kundige analyse, waarna zij met een passend voorstel bij u terug komen. 

Nieuwlevering

Een mechanical seal is een roterende asafdichting die zorgvuldig gekozen dient te worden. Er zijn allerlei variabelen die het juiste seal bepalen, zoals toerental, medium, druk, temperatuur en viscositeit. De specialisten van Vos | Gekas & Boot weten precies wat u nodig hebt.
De afdichtingen in ons leveringsprogramma variëren van o-ringen, stopbuspakkingen, basic seals, cartridge seals tot volledig op de klant afgestemde geëngineerde oplossingen. Van chemie tot voeding, van papier tot staal industrie. Vele type seals tot 50mm asmaat kunnen wij uit voorraad leveren, en daarboven zijn korte levertijden mogelijk vanaf fabriek..

Merk(on)afhankelijk

Wat betreft het reviseren van mechanical seals; U kunt ongeacht het merk of type bij ons terecht. Als het om leveren gaat hebben wij onze voorkeur qua leveranciers. Dit heeft te maken met vertrouwen en ervaring.
Graag laten wij u kennis maken met onze merken:
*   Sealtek 
 INPRO Seals 
*   Lagersmit 

Nieuwsgierig geworden?

Neemt u contact op met onze vestiging in Staphorst of Nederweert. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.
Vos | Gekas & Boot te Staphorst
T +31(0)522 263 242
@ products@vos-gekasenboot.com
Vos | Gekas & Boot te Nederweert  
T +31(0)495 634 141
@ nederweert@vos-gekasenboot.com

Vos | Gekas & Boot en Facta gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder één naam: Facta.

Een interessante krachtenbundeling van vakmanschap en kennis van alle types rotating equipment. Door onze samenvoeging kunnen wij nog sneller en wendbaarder acteren op complexe en acute vraagstukken. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website waarin alle disciplines van beide bedrijven worden gebundeld. Tot die tijd blijft deze website online.