Service & Revisie

Belangrijk voor u is één merkonafhankelijke partner voor uw installaties. Door onze kennis en ervaring kunt u op ons rekenen voor service en revisie van alle componenten van uw installaties.

Elektromotoren & Motorreductoren

Bijna alle rotating equipment wordt elektrisch aangedreven waardoor een installatie start met een elektromotor. U kunt bij ons terecht voor de reparatie en revisie van al uw elektromotoren. Ook kunnen we van bijna alle merken nieuwe elektromotoren leveren. Voor regelbare processen, kunnen we elektromotoren met frequentieregelaars leveren.
Bij motorreductoren kunt u vanzelfsprekend rekenen op vakkundige werkzaamheden aan de reductiekast.

Koppelingen

Om tussen elektromotor en opvolgende rotating equipment optimale verbindingen te realiseren, beschikken we over een breed scala aan koppelingen en technieken waarmee we altijd de juiste koppeling voor een toepassing kunnen selecteren. Enkele voorbeelden zijn flexibele koppelingen, klauwkoppelingen, vloeistofkoppelingen en magnetische koppelingen.
Bekende merken waar we uit selecteren zijn KTR, Rexnord, PTP, VOITH en Fludex/Eupex van Flender. Voor toepassingen waarbij uitlijnen zeer moeilijk is of schokken geabsorbeerd moeten worden, kunnen we de magnetische koppelingen van Zytec toepassen.

Tandwielkasten en pompen

Met ruim 30 jaar ervaring, is Vos | Gekas & Boot uw aangewezen partner voor reparatie en revisie aan uw tandwielkasten en pompen. We beschikken over ruime ervaring voor werkzaamheden aan evenwijdige, haakse en worm tandwielkasten. Daarnaast reviseren we alle typen en formaten pompen, variërend van onder andere vacuümpompen, centrifugaalpompen, verdringerpompen en hoofdkoelwaterpompen waarbij we het statisch of dynamisch balanceren van de pompwaaier in een van onze eigen werkplaatsen voor u kunnen uitvoeren. Voor uw veiligheden bent u bij ons ook aan het juiste adres. Met onze T0103 certificering kunnen we in eigen beheer uw veiligheden repareren of reviseren.  
Aanvullend bieden we diverse engineeringsmogelijkheden voor uw rotating equipment.

ATEX & Certificering

Op onze locatie in Zevenhuizen, beschikken we over een IECEx gecertificeerde werkplaats. Hierdoor kunnen we ook Ex gecertificeerde rotating equipment repareren of reviseren. Daarnaast zijn we ISO 9001, Lloyds T0103 en VCA gecertificeerd. Voor een compleet overzicht van onze certificaten, verwijzen we u naar de certificering pagina.

Vos | Gekas & Boot en Facta gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder één naam: Facta.

Een interessante krachtenbundeling van vakmanschap en kennis van alle types rotating equipment. Door onze samenvoeging kunnen wij nog sneller en wendbaarder acteren op complexe en acute vraagstukken. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website waarin alle disciplines van beide bedrijven worden gebundeld. Tot die tijd blijft deze website online.