INPRO Seals

Productafdichting & Lagerbescherming

Defecten in lagers leiden tot dure uitvaltijden en productieverliezen. Met het toepassen van de contactloze en energiebesparende INPRO/Seal Bearing Isolators nemen de bedrijfs- en onderhoudskosten af en wordt de levensduur van uw rotating equipment verlengd. De speciale labyrintafdichtingen zorgen ervoor dat lekkages verleden tijd zijn!
Als de uitvinder en innovator van de Bearing Isolator en Airmizer contactloze lager- en productafdichtingen, is INPRO/Seal de marktleider op het gebied van het leveren en ontwikkelen van permanente lagerbescherming en productafdichting. De producten van INPRO/Seal zijn ontworpen voor talloze toepassingen in rotating equipment. Maatvoering, materiaalsoorten, solid- of splitdesign, complexiteit van de applicatie, specifieke wettelijke eisen vanuit de industrie zoals bijvoorbeeld Atex, FDA of USDA, vormen hierbij geen hindernis. Voor elke toepassing wordt een oplossing op maat ontworpen.
Wij werken met de Bearing Isolator, Air-mizer en Current Diverter ring of Motor Grounding Seal.

De Bearing Isolator is een slijtvaste, contactloze en energie besparende labyrint afdichting welke een optimale lagerbescherming biedt. Smeermiddel wordt in het binnenste deel van het labyrint opgevangen en naar het lagerhuis teruggevoerd. Van buiten het lagerhuis binnendringende verontreiniging wordt in de buitenste labyrintring opgevangen en via een opening in de stator door centrifugaal- en zwaartekracht afgevoerd.

De contactloze Air-Mizer gebruikt lucht, inert gas of water om een effectieve afdichting te creëren om rotating equipment permanent te beschermen tegen vervuiling en productverlies. Hoekverdraaiing, axiale- en radiale bewegingen van de astappen worden moeiteloos opgevangen door het speciale en gepatendeerde design van de Articulating Airmizer.

Lager beschadigingen veroorzaakt door zwerfstromen kunnen we voorkomen met de CDR® en MGS®. De CDR® gebruikt gepatenteerde stroomgeleidende koolstof borstels om zwerf- en lekstromen veilig af te voeren naar aarde, weg van de lagers. Naast het aarden van de as, gebruikt de MGS® Bearing Isolator technieken om te verhinderen dat verontreinigingen in de lagerhuizen terechtkomt. Op deze wijze worden de lagers van uw rotating equipment optimaal beschermd.

Partnerschap Improved Services

Voor het toepassen van INPRO/Seal as afdichtingen werkt Vos | Gekas & Boot samen met Improved Services. Zij zijn sinds 2002 exclusief vertegenwoordiger van INPRO/Seal op de Nederlandse markt.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Improved Services.
Of bekijk een aantal interessante filmpjes.
Wilt u liever persoonlijk contact? Bel ons op: +31(0)88-7384700
Of mail naar: info@vos-gekasenboot.com