Zytec Hands-on-Tool-Time

Hands-on-Tool-Time sterk verlagen door toepassing van Zytec contactloze magneetkoppelingen

Technische organisaties ondervinden negatieve effecten door een tekort aan technisch personeel en verwachten in de toekomst hierdoor zelfs nog grotere problemen. Studenten hebben steeds minder interesse in technische beroepen zoals installateur of onderhouds – en storingsmonteur en hierdoor ontstaat er een slechte aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Daarnaast neemt door de algehele vergrijzing ook het aantal ervaren technici in de sector af. Tevens trekt de economie aan maar kunnen bedrijven niet goed anticiperen op de groei van de economie. Dit heeft gevolgen voor de concurrentiepositie van onze Nederlandse industrie. Iedereen binnen technische bedrijven is het er daarom over eens dat hieraan iets moet gebeuren. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Tegen alle acties in waarbij studenten worden geënthousiasmeerd voor technische beroepen en werkeloze 50-plussers worden omgeschoold, groeit het tekort aan technisch personeel. Er is dus meer nodig.
Het is daarom geen nieuws meer dat onderhoudsafdelingen in de industrie steeds meer werk moeten verrichten met minder mensen of hiervoor bedrijven in moeten huren die vervolgens dezelfde problemen van tekort aan technisch personeel ondervinden. Het is dus zaak om betrouwbare onderhoudsarme installaties te maken om de zo genaamde “hands-on-tool-time” te verlagen.
Als men kijkt naar rotating equipment in technische installaties, komt 50% van alle problemen die optreden in rotating equipment door misuitlijning(*). Hierdoor ontstaat onder andere schade aan lagers en ontstaan lekkages. Deze schades vragen veel aandacht en tijd van technisch personeel. Tijd en aandacht die er dus steeds minder is. En ze veroorzaken ook nog eens onnodige stilstand en dus productieverlies van installaties. Hierdoor voeren bedrijven kritische installaties vaak dubbel of driedubbel uit. Het probleem alleen maar groter makende. En houdt men een magazijn vol reserve onderdelen op voorraad.
Als simpelweg de oorzaak van misuitlijning wordt weggenomen in installaties kan, naast een bijdrage in enorme kostenbesparingen, een enorme stap worden gemaakt in het verkleinen van het probleem van het tekort aan technisch (onderhouds)personeel.
Contactloze magnetische koppelingen kunnen de vaak tijdrovende en kosten-dragende oorzaken van misuitlijning wegnemen. Schadelijke trillingen worden met meer dan 80% gereduceerd en blijven veelvuldige noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden achterwege.
Wilt u meer weten over contactloze magnetische koppelingen? Tijdens de Themadag op 14 maart in Zevenhuizen zijn er meerdere presentaties en vindt u meer informatie over deze koppeling! Kijk hier voor het complete programma en schrijf u in!
Voor meer informatie over Zytec verwijzen wij u naar de website van Zytec International: www.zytec.eu
Of download de algemene brochure.

Vos | Gekas & Boot en Facta gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder één naam: Facta.

Een interessante krachtenbundeling van vakmanschap en kennis van alle types rotating equipment. Door onze samenvoeging kunnen wij nog sneller en wendbaarder acteren op complexe en acute vraagstukken. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website waarin alle disciplines van beide bedrijven worden gebundeld. Tot die tijd blijft deze website online.